Voeding en gezondheid
Stap nu in
- Ruim 65 cursussen
- Onbeperkt toegang
- Op ieder device
Het accent binnen de zorgwereld verschuift steeds meer naar preventie: hoe ziektes te voorkomen. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol. In deze cursus gaat prof. R. Witkamp, hoogleraar Nutritional Biology aan Wageningen University & Research in op de rol die voeding speelt bij het voorkomen én herstel van ziektes.
In deze cursus wordt eerst de basis van voeding besproken; Welke voedingsstoffen zijn er? Vervolgens wordt de relatie tussen voeding en onze gezondheid uitgebreid belicht. Er wordt stilgestaan bij speciale voedingsproducten, vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen. Ook wordt ingegaan op de vraag Wat zijn functionele voedingsproducten? Tot slot komen verschillende trends en hypes aan de orde.
CanMeds
Kennis en wetenschap: 60%
Maatschappelijk handelen: 20%
Professionaliteit: 20%
Preview
Leerdoelen
Na het volgen van deze cursus:
- heeft u inzicht in de betekenis van de samenstelling van ons voedsel en onze eetgewoontes voor het dagelijks functioneren en onze gezondheid
- kunt u cliënten aan de balie adviseren over de betekenis van voeding bij zowel het ontstaan als de behandeling van ziekten
- heeft u inzicht in de principes van eetlust en verzadiging, inclusief de rol die medicatie hierbij kan spelen
- kunt u trends en hypes op het gebied van voeding herkennen en plaatsen en vragen hierover beantwoorden
- kunt u adviseren over speciale voedingsproducten, waaronder supplementen zoals die in de apotheek worden verkocht
Stap nu in
- Ruim 65 cursussen
- Ruim aanbod
- Onbeperkt toegang