Geriatrisch assessment aan huis
Stap nu in
- Ruim 55 cursussen
- Onbeperkt toegang
- Op ieder device
De specialist ouderengeneeskunde heeft een groeiende aanwezigheid in de eerste lijn. De werkzaamheden van de specialist ouderengeneeskunde zijn onderverdeeld in drie uitgangsposities: collegiale consultatie, diagnostiek na verwijzing en uitvoering van en regie op het behandelplan. Een belangrijk middel van de specialist ouderengeneeskunde bij deze werkzaamheden is het geriatrisch assessment aan huis.
In deze cursus worden de verschillende onderdelen van het geriatrisch assessment (inventarisatie, anamnese, psychiatrisch onderzoek, aanvullend onderzoek, behandelplan volgende het SFMPC format, zoals beschreven in de gelijknamige Verenso handreiking [2014]), besproken.
Er is in deze cursus extra aandacht voor de veel voorkomende verwijsvraag voor cognitieve analyse. Hoe pak je een dergelijke verwijsvraag in de thuissituatie aan? Welke diagnostische instrumenten kun je hierbij gebruiken en wat zijn de voor- en nadelen van deze instrumenten? Ook is er aandacht voor (het belang van) multidisciplinair samenwerken in de eerste lijn en de organisatie van zorg.
Preview
Leerdoelen
Na het volgen van deze cursus:
- bent u goed voorbereid om een geriatrisch assessment te verrichten bij kwetsbare ouderen die thuis wonen.
- bent u bekend met voorbeelden van verwijsvragen voor de specialist ouderengeneeskunde die werkzaam is in de eerste lijn.
- beschikt u over up-to-date kennis over verschillende diagnostische instrumenten, waaronder het psychiatrisch onderzoek, cognitieve screeningstesten en veel gebruikte vragenlijsten.
- bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen t.a.v. een aantal veel gebruikte cognitieve screeningstesten
- kent u de belangrijkste voor-en nadelen van de MMSE, MoCA en de 7 Minute Screen
- kunt u een multidisciplinair behandelplan opstellen voor een oudere patiënt in de eerste lijn
Stap nu in
- Ruim 55 cursussen
- Ruim aanbod
- Onbeperkt toegang